Termeni și condiții de utilizare

Termeni si conditii generale de vanzare

Termenii si conditiile generale de vanzare (in cele ce urmeaza TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor online de  produse de catre SC VALORIS SRL cu sediul in str. Raureni, nr.266. Rm Valcea, jud. Valcea, Nr. Registru Comertului: J38/590/1996, CIF: RO8859138. Site-ul http://www.valorismag.ro/ furnizeaza produse si servicii care sunt subiectul termenilor si conditiilor de mai jos. Societatea VALORIS SRL isi asuma dreptul de a putea modifica aceste prevederi, precum si site-ul http://www.valorismag.ro/ sau structura acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. SC VALORIS SRL isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii care au in istoricul colaborarii livrari refuzate.

 Mentinam, urmatorii termeni reprezinta:

"Cumparator": persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o COMANDA.
• "Vanzator": societatea comerciala VALORIS SRL.
• "Produs": orice articol pus la dispozitia Cumparatorului de catre Vanzator.
• "Comanda": un document electronic(Contract) ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care, Vanzatorul este de acord sa livreze Produsele iar Cumparatorul este de acord plateasca aceste Produse si sa le primeasca ulterior.
• "Contract": o Comanda confirmata de catre Vanzator.
• "Specificatii": toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in Comanda.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi pe site-ul http://www.valorismag.ro/ Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda minima este de 15 lei si ea va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
3) TCGV .

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator.

ATENTIE! Vanzatorul nu va considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoare de Contract.

MODALITATE DE A COMANDA

Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului urmatoarele modalitati de a comanda produsele dorite:

  1. online, direct pe siteul  http://www.valorismag.ro/;

  2. la adresa de mail contact@valorismag.ro specificand toate datele necesare livrarii si facturarii produselor dorite.

MODALITATE DE PLATA

Pentru achitarea contravalorii Produselor Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului urmatoarele modalitati de plata:

  1. ramburs(plata se va efectua direct curierului care iti va aduce comanda la adresa, data si ora stabilite);

  2. Prin ridicare direct de la magazinele Valoris;

  3. prin OP (in acest caz livrarea Produselor dorite se va efectua de catre Vanzator la adresa dorita de Cumparator numai dupa ce contravaloarea produselor a intrat in contul Vanzatorului).

 Pentru comenzile de produse agabaritice, stalpi de iluminat, cabluri, conductori, pat metalic, tablouri metalice, tub rigid etc, transportul este asigurat contra cost suportat integral de client, indiferent de valoarea facturii si localitatea de livrare (in cazul acestor produse care sunt atipice ca si greutate sau volum nu se aplica regulile de mai sus legate de gratuitate si nici tariful standard de …. lei).

MODALITATE DE TRANSPORT SI LIVRARE

ATENTIE ! Deoarece coletele sunt preluate la ora 16:00 din depozitul nostrum de catre curier, comenzile sosite dupa aceasta ora, vor fi expediate in urmatoarea zi lucratoare. Livrarea se face catre adresa completata de tine in formularul de comanda. Intrucat livrarile se efectuaza intre orele 8-17, te rugam sa precizezi o adresa la care livrarea sa poata fi posibila in acest interval orar.

Produsele alese vor fi impachetate cu grija si expediate in bune conditii. Vanzatorul se obliga sa livreze Cumparatorului produsele in termen de 24-48 ore de la data confirmarii Comenzii, pentru Produsele aflate in stocul curent. Acest termen este orientativ, el putand fi modificat din motive independente de vointa Vanzatorului. Daca unul ori mai multe dintre Produsele comandate nu se mai afla pe stoc, Cumparatorul va fi instiintat in acest sens, termenul de livrare pentru aceste Produse fiind de 10-21 zile lucratoare.  Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. 
Vanzatorul va preda pachetul care contine Produsele comandate de Cumparator agentului de la curier, moment in care, Cumparatorul va fi instiintat printr-un email de statusul Comenzii sale(Expediata catre curier).
Toate coletele sunt insotite de facturi si unde este cazul, certificat de garantie.

Pretul transportului este urmatorul:

Plicuri: - 12,30 lei;

Colete cu valoarea sub 200 lei, transport contra cost 20 lei;

Colete cu valoarea peste 200 lei, transport contra cost 0 lei;

Cost suplimentar(plic, colet): - km suplimentar: - 0,0 lei / km in cazul expeditiilor efectuate in alte orase in afara celor cuprinse in lista oraselor in care courierul are colaboratori.

Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului poate alege optiunea "check on delivery", acest serviciu oferindu-i Cumparatorului posibilitatea de a deschide si vizualiza continutul coletului inainte de confirmare. Costul acestei optiuni este de 3 lei.

Preturile afisate  nu contin TVA.

POLITICA DE RETURNARE

Daca optati pentru returnarea comenzii, veti primi intreaga contravaloare intr-un cont IBAN. Banii vor fi rambursati in termen de maxim 14 de zile conform O.U.G. 34/2014, art. 13, alin. 1, 2 si 3. Cheltuielile de transport sunt suportate de catre consumator.

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de catre consumator.

ATENTIE! Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

VALORIS va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.

Valoris va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

Pentru returnarea produselor comercializate de Valoris SRL ne puteti contacta telefonic la numerele: 0735.350.143 .

Operatorii nostri va vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si va vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

In eventualitatea in care Produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a Vanzatorului la adresa de email contact@valorismag.ro in termen de 48 de ore de la primirea produsului. In situatia in care Produsul nu mai este disponibil fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia.

Cumparatorul se obliga sa returneze Produsul in ambalajul original, insotit de toate accesoriile si documentele originale. Nu se pot returna(vor fi refuzate de catre Vanzator) Produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, etc.

PROMOTII, DISCOUNTURI SI CONCURSURI

Vanzatorul  isi stabileste singur regulamentele promotiilor si a concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de posta electronica.

De promotii beneficiaza doar acele Comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar Comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea Produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

Pentru Cumparatorii fidel in functie de valoarea si frecventa Comenzilor, Vanzatorul poate oferi facilitati de pret negociabile direct.

EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

 Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Produsele care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
Informatiile prezentate pe site-ul Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile Produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.
Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta,  postarea opiniilor vizavi de Produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul, are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

TERMENE, PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau primire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea Produselor, Comanda va fi anulata.

RISCURI SI RESPONSABILITATI

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Produsele in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Livrarea Produselor se va face doar pe teritoriul Romaniei.

TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata in momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul /starea coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care, Cumparatorul, sau oricare terta parte, o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special nu poate fi responsabil pentru pierderea Produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Vanzatorul nu raspunde de eventualele defectiuni ale Produselor cumparate. Toata responsabilitatea acestor defectiuni si repararea lor revine in sarcina importatorului si service-ului autorizat. Toate Produsele sunt insotite de certificatul de garantie original emis de furnizorul nostru.

FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

Partile din contract vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, Cumparatorul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.