Termeni și condiții de utilizare

Datele voastre sunt in siguranta la noi!

Din 25 mai 2018 intră în vigoare Regulamentul UE 2016/679 cu privire la protecția datelor persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Deoarece colectăm datele tale personale, dorim să te informăm în ce scopuri le folosim și care sunt drepturile de care dispui conform Regulamentului.

 Cine este entitatea care prelucrează datele tale personale :

 Potrivit Regulamentului (denumit în continuare GDPR), suntem operatori („Operatorii”) de date cu caracter personal:  compania VALORIS SRL, societate română cu personalitate juridică, cu sediul în Ramnicu Valcea, str. Raureni, nr.266,  avand nr. de ordine în Registrul Comerțului J38/590/1996 și CUI RO8859138

Care sunt date personale prelucrate :

 Datele tale personale pe care le colectăm și prelucrăm sunt: numele și prenumele, domiciliul (adresa poștală pentru livrare), adresa de e-mail, CNP-ul, numărul de telefon, codurile de identificare client/identificator on-line, datele de facturare (în cazul finalizării unei comenzi), informațiile bancare (în cazul efectuării unui retur/ramburs de plată) și contul de social media. Aceste date au fost sau sunt colectate în relația comercială desfășurată în trecut sau care este în curs de desfășurare și pentru care ți-ai exprimat consimțământul potrivit legislației în vigoare. Depunem toate eforturile să păstrăm aceste date în deplină siguranță și să le folosim doar în scopurile permise de lege și de tine. În orice moment te poți răzgândi și ne poți solicita să ștergem datele tale din baza noastră de date, ca urmare a retragerii acordului tău exprimat anterior. Ai posibilitatea de a contacta Responsabilul privind Protecția Datelor la nivelul VALORIS SRL, la adresa de mai sus și la adresa de e-mail: marketing@valoris-electrice.ro

În ce scopuri sunt prelucrate datele personale :

Procesăm datele tale cu caracter personal în scopuri legitime, cum ar fi cel al desfășurării activităților comerciale (de vânzare/cumpărare prin intermediului site-ului www.valorismag.ro (magazine on-line)și prin plasarea comenzilor în contul online creat de tine sau în curs de creare a acestuia) sau în scop de marketing și/sau statistică (prin care transmitem către tine mesaje comerciale proprii, cum ar fi: informații cu privire la existența unor campanii promoționale, prezentări online de produse și noutăți în funcție de istoricul tău de navigare, transmitere de newsletter pentru produse în cadrul companiei).

Conform dispozițiilor legii naționale (Lg. 677/2001) și a Regulamentului UE 679/2016 (GDPR) avem obligația să administrăm datele tale cu caracter personal în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate.

 Care este temeiul de prelucrare a acestor date :

 Temeiul pentru care colectăm și administrăm datele tale personale este în primul rând consimțământul tău, acordat cu prilejul creării contului online și al validării acestuia, prin solicitarea de a fi devenit client VALORIS . Totodată, temeiul este și unul legal și/sau contractual, și are la bază raportul comercial ce a luat naștere între tine și compania VALORIS, prin plasarea comenzii și efectuarea plăților produselor comandate, prin efectuarea de retururi ale produselor neconforme și/sau refuzate etc., dar și un temei legitim, necesar și indispensabil desfășurării activităților comerciale ale companiei VALORIS, prevăzut de Regulament.

 

Pentru cât timp sunt colectate datele personale :

 Datele personale colectate de VALORIS vor fi prelucrate în atingerea scopului comercial specific desfășurării activității comerciale:

✓           pe toată durata executării contractului/execuției comenzii/raportului comercial;

✓           ulterior finalizării raportului comercial/încetării contractului, pentru o perioadă nu mai mai mare de 5 ani;

✓           ulterior expirării perioadei de 5 ani, în cazul în care păstrarea datelor personale colectate este necesară în conformitate cu legislația aplicabilă în domeniu, însă fără a depăși durata maximă prevăzută de aceasta.

 Perioada de-a lungul căreia procesăm/prelucrăm datele tale personale în scop de marketing si/sau statistică, având temei consimțământul tău valabil, începe de la acordarea consimțământului și se încheie la retragerea sa.

Poți obține oricând informații detaliate accesând site-ul nostru în cadrul rubricii Politica privind Prelucrarea Datelor Personale disponibilă începând cu data de 25 Mai 2018.

 Drepturi cu privire la prelucrarea datelor personale și dreptul de petiție sau plângere, conform Regulamentului. In calitate de client VALORIS  ai 8 drepturi, care se referă la:

1.            dreptul de a fi informat cu privire la Datele Personale pe care le prelucrăm;

 2.           dreptul de acces la datele personale prelucrate/administrate;

3.            dreptul la rectificarea datelor prelucrate și/sau administrate;

4.            dreptul de ștergere a datelor prelucrate atunci când acestea nu mai sunt necesare, sau consimțământul a fost retras, sau a existat o prelucrare ilegală etc;

5.            dreptul la restricționarea datelor personale;

6.            dreptul de a nu fi evaluat prin profilare automată;

7.            dreptul la portabilitatea datelor către alt Operator;

8.            dreptul la opoziție și procesul decizional individual automatizat ce include dreptul de a se opune prelucrării datelor personale.

Pentru exercitarea drepturilor prevăzute anterior, în calitate de client al firmei VALORIS ai dreptul de a adresa o cerere scrisă, datată și expediată la adresa marketing@valoris-electrice.ro prin care să-ți exerciți în mod just și licit dreptul tău de intervenție garantat, privind:

  • rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor legislatiei naționale (Lg. 677/2001) și ale Regulamentului UE 679/2016, putând fi exercitat pentru toate acțiunile sus menționate în special când datele sunt incomplete sau inexacte;
  • anonimizarea datelor cu caracter personal;
  • notificarea către terțe părți cărora le-au fost prezentate/dezvăluite datele, cu condiția ca această notificare să nu presupună un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat.

 Date personale transmise către alți destinatari :

Pentru a-ți oferi servicii și produse cât mai competitive, pentru a livra comenzile pe care le inițiezi, pentru îndeplinirea obligațiilor legale ce revin firmei VALORIS  sau în alte scopuri legitime, este posibil să transmitem datele tale personale către autorități publice, organe judiciare, birouri notariale, parteneri și/sau furnizori externi, împuterniciți către care am externalizat furnizarea anumitor servicii și alte categorii de destinatari, din România sau din afara ei sau a Uniunii Europene/Spațiului Economic European, asigurându-ne totodată că instituim garanții adecvate pentru protejarea datelor tale (spre exemplu, clauze contractuale standard, existența unor reguli corporatiste obligatorii etc).

 

 Intrebari si solicitari privind protectia datelor :

VALORIS SRL  îți stă la dispoziție pentru orice nelămuriri, clarificări sau orice detalii de care ai nevoie cu privire la prezenta Politică de Prelucrare a Datelor.

Ne poți contacta pentru orice sugestii sau comentarii legate de această Politică sau modul în care colectăm și utilizăm datele tale, la datele de contact ale VALORIS de mai jos.

 VALORIS SRL a numit un Responsabil cu Protecția Datelor pe care îl poți contacta cu privire la orice aspect privind prelucrarea datelor cu caracter personal, la următoarele date de contact:

Responsabil cu Protecția Datelor

Adresa: str. Raureni, nr. 266, Ramnicu Valcea, Valcea

Email: marketing@valoris-electrice.ro

Termeni si conditii generale de vanzare

Termenii si conditiile generale de vanzare (in cele ce urmeaza TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor online de  produse de catre SC VALORIS SRL cu sediul in str. Raureni, nr.266. Rm Valcea, jud. Valcea, Nr. Registru Comertului: J38/590/1996, CIF: RO8859138. Site-ul http://www.valorismag.ro/ furnizeaza produse si servicii care sunt subiectul termenilor si conditiilor de mai jos. Societatea VALORIS SRL isi asuma dreptul de a putea modifica aceste prevederi, precum si site-ul http://www.valorismag.ro/ sau structura acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. SC VALORIS SRL isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii care au in istoricul colaborarii livrari refuzate.

 Mentinam, urmatorii termeni reprezinta:

"Cumparator": persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o COMANDA.
• "Vanzator": societatea comerciala VALORIS SRL.
• "Produs": orice articol pus la dispozitia Cumparatorului de catre Vanzator.
• "Comanda": un document electronic(Contract) ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care, Vanzatorul este de acord sa livreze Produsele iar Cumparatorul este de acord plateasca aceste Produse si sa le primeasca ulterior.
• "Contract": o Comanda confirmata de catre Vanzator.
• "Specificatii": toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in Comanda.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi pe site-ul http://www.valorismag.ro/ Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda minima este de 15 lei si ea va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
3) TCGV .

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator.

ATENTIE! Vanzatorul nu va considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoare de Contract.

MODALITATE DE A COMANDA

Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului urmatoarele modalitati de a comanda produsele dorite:

  1. online, direct pe siteul  http://www.valorismag.ro/;

  2. la adresa de mail contact@valorismag.ro specificand toate datele necesare livrarii si facturarii produselor dorite.

MODALITATE DE PLATA

Pentru achitarea contravalorii Produselor Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului urmatoarele modalitati de plata:

  1. ramburs(plata se va efectua direct curierului care iti va aduce comanda la adresa, data si ora stabilite);

  2. Prin ridicare direct de la magazinele Valoris;

  3. prin OP (in acest caz livrarea Produselor dorite se va efectua de catre Vanzator la adresa dorita de Cumparator numai dupa ce contravaloarea produselor a intrat in contul Vanzatorului).

 Pentru comenzile de produse agabaritice, stalpi de iluminat, cabluri, conductori, pat metalic, tablouri metalice, tub rigid etc, transportul este asigurat contra cost suportat integral de client, indiferent de valoarea facturii si localitatea de livrare (in cazul acestor produse care sunt atipice ca si greutate sau volum nu se aplica regulile de mai sus legate de gratuitate si nici tariful standard de …. lei).

MODALITATE DE TRANSPORT SI LIVRARE

ATENTIE ! Deoarece coletele sunt preluate la ora 16:00 din depozitul nostrum de catre curier, comenzile sosite dupa aceasta ora, vor fi expediate in urmatoarea zi lucratoare. Livrarea se face catre adresa completata de tine in formularul de comanda. Intrucat livrarile se efectuaza intre orele 8-17, te rugam sa precizezi o adresa la care livrarea sa poata fi posibila in acest interval orar.

Produsele alese vor fi impachetate cu grija si expediate in bune conditii. Vanzatorul se obliga sa livreze Cumparatorului produsele in termen de 24-48 ore de la data confirmarii Comenzii, pentru Produsele aflate in stocul curent. Acest termen este orientativ, el putand fi modificat din motive independente de vointa Vanzatorului. Daca unul ori mai multe dintre Produsele comandate nu se mai afla pe stoc, Cumparatorul va fi instiintat in acest sens, termenul de livrare pentru aceste Produse fiind de 10-21 zile lucratoare.  Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. 
Vanzatorul va preda pachetul care contine Produsele comandate de Cumparator agentului de la curier, moment in care, Cumparatorul va fi instiintat printr-un email de statusul Comenzii sale(Expediata catre curier).
Toate coletele sunt insotite de facturi si unde este cazul, certificat de garantie.

Pretul transportului este urmatorul:

Plicuri: - 12,30 lei;

Colete cu valoarea sub 250 lei, transport contra cost 24 lei;

Colete cu valoarea peste 250 lei, transport contra cost 0 lei;

Cost suplimentar(plic, colet): - km suplimentar: - 1,13 lei / km in cazul expeditiilor efectuate in alte orase in afara celor cuprinse in lista oraselor in care courierul are colaboratori.

Comenzile efectuate, ce contin produse agabaritice si o greutate atipica, nu se incadreaza in conditiile normale de transport si transportul se achita separat indiferent de promotiile afisate pe website. La fel si pentru o ambalare speciala a produselor.

*Atentie pentru categoriile Jgeab metalic, Stalpi de iluminat, Tablouri, Trasee și Cabluri taxa de transport va fi calculată diferit în funcție de lungime, latime si greutate.

Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului poate alege optiunea "check on delivery", acest serviciu oferindu-i Cumparatorului posibilitatea de a deschide si vizualiza continutul coletului inainte de confirmare. Costul acestei optiuni este de 3 lei.

Preturile afisate  nu contin TVA.

POLITICA DE RETURNARE

Daca optati pentru returnarea comenzii, veti primi intreaga contravaloare intr-un cont IBAN. Banii vor fi rambursati in termen de maxim 14 de zile conform O.U.G. 34/2014, art. 13, alin. 1, 2 si 3. Cheltuielile de transport sunt suportate de catre consumator.

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de catre consumator.

ATENTIE! Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

VALORIS va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.

Valoris va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

Pentru returnarea produselor comercializate de Valoris SRL ne puteti contacta telefonic la numerele: 0735.350.143 .

Operatorii nostri va vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si va vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

In eventualitatea in care Produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a Vanzatorului la adresa de email contact@valorismag.ro in termen de 48 de ore de la primirea produsului. In situatia in care Produsul nu mai este disponibil fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia.

Cumparatorul se obliga sa returneze Produsul in ambalajul original, insotit de toate accesoriile si documentele originale. Nu se pot returna(vor fi refuzate de catre Vanzator) Produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, etc.

PROMOTII, DISCOUNTURI SI CONCURSURI

Vanzatorul  isi stabileste singur regulamentele promotiilor si a concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de posta electronica.

De promotii beneficiaza doar acele Comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar Comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea Produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

Pentru Cumparatorii fidel in functie de valoarea si frecventa Comenzilor, Vanzatorul poate oferi facilitati de pret negociabile direct.

EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

 Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Produsele care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
Informatiile prezentate pe site-ul Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile Produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.
Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta,  postarea opiniilor vizavi de Produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul, are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

TERMENE, PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau primire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea Produselor, Comanda va fi anulata.

RISCURI SI RESPONSABILITATI

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Produsele in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Livrarea Produselor se va face doar pe teritoriul Romaniei.

TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata in momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul /starea coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care, Cumparatorul, sau oricare terta parte, o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special nu poate fi responsabil pentru pierderea Produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Vanzatorul nu raspunde de eventualele defectiuni ale Produselor cumparate. Toata responsabilitatea acestor defectiuni si repararea lor revine in sarcina importatorului si service-ului autorizat. Toate Produsele sunt insotite de certificatul de garantie original emis de furnizorul nostru.

FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

Partile din contract vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, Cumparatorul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.